phone +31 85 200 6448 Stel je vraag aan één van onze specialisten

Zoek de marktplaats
Klant Worden

Veiligheidsbril vergoeding

Wet Persoonlijke beschermingsmiddelen en fiscus

Vergoeding veiligheidsbril door de werkgever

Als werkgever wil je zorgen voor de veiligheid en gezondheid van je medewerkers. De wetgever vraagt de werkgevers dan ook om die veiligheid te verzorgen door middel van instellen en naleven van een arbeidsomstandighedenbeleid. Het voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder de veiligheidsbril op sterkte is een onderdeel van dit beleid en is wettelijk verplicht persoonlijke beschermingsmiddelen te verschaffen als dit noodzakelijk is voor de uitoefening van de werkzaamheden.

Bekijk de voordelen

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie

Aanvragen

In de meeste gevallen is de levering van een veiligheidsbril een verplichting vanuit de arbeidsomstandighedenwet. Als een bril kan worden aangemerkt als veiligheidsbril dan wordt deze niet aangerekend als loon van de werknemer. In de werkkostenregeling kan de bril onbelast verstrekt worden. Neem contact op met uw belastingadviseur of belastingdienst en laat u uitgebreid informeren over de vergoeding van de veiligheidsbril.

Fiscale aftrekbaarheid veiligheidsbril

Veiligheidsbril op sterkte

Veiligheidsbrillen zijn in alle kleuren en maten te koop. Er zijn veel leveranciers die de kant en klare versie zonder sterkte aanbieden. Als je medewerker echter privé een bril op sterkte draagt, is een veiligheidsbril op sterkte op het werk de meest ideale oplossing. Je medewerker is dan niet alleen verzekerd van een goede bescherming volgens de huidige veilligheidsnormen, maar zal met een werkbril op sterkte altijd het allerbeste zicht hebben. Zeker als de bril aangemeten is door één van onze vakkundige lokale opticiens.

Nog vragen?

Ontzorgen

Conspex heeft als doel haar ervaring in de consumenten optiekbranche  te delen met het bedrijfsleven. We ontzorgen de klant door via het ConSpex platform klant, opticien en leveranciers met elkaar te verbinden en te ondersteunen. Daarmee maken we voor jou als klant het complexe bestelproces van veiligheidsbrillen op sterkte klantvriendelijker, eenvoudiger en zo efficiënt mogelijk. Via je eigen web-omgeving maak je binnen enkele klikken een opdrachtbon voor je medewerker aan en houd je overzicht over de kosten en status van de bestellingen.


Advies nodig?

Neem vrijblijvend contact op met
een van onze specialisten.

telefoon +31 85 200 6448

Klant worden