phone +31 85 200 6448 Stel je vraag aan één van onze specialisten

Zoek de marktplaats
Klant Worden

Verschil computerbril en leesbril

Houding en comfort

Betere houding

Betere houding

Wist je dat de sterkte van een leesbril normaal op een afstand van 30-60 cm wordt ingesteld? En dat het beeldscherm meestal op een leesafstand van 60-100 cm staat, en wat dit betekent voor je medewerker? Traditionele briloplossingen voor lezen of op afstand kijken zorgen wel voor scherp zicht, maar niet per definitie voor een natuurlijke werkhouding als het om lezen op de computer gaat. In veel gevallen moet de brildrager de afstand tot het beeldscherm geforceerd aanpassen of met een aangepaste hoofdhouding door een ander deel van het glas kijken.

Met een maatwerk computerbril zorgen we dat de het zicht scherp én de werkafstand én hoofdhouding natuurlijk en ontspannen blijven. Je medewerker zal geconcentreerder kunnen werken en minder vermoeidheidsklachten hebben.

Bekijk de voordelen

Brochure

Bekijk onze brochure voor meer informatie

Aanvragen

Computer leesbril, leessterkte en hoofdhouding

Enkelvoudige brillenglazen
Tijdens een oogmeting bespreekt de opticien altijd leeftijd, werkzaamheden en werkafstand. Zo kan hij of zij inschatten of je medewerker met één sterkte zowel het leeswerk en toetsenbord als het beeldscherm scherp kan zien. In de regel is dit geen probleem voor medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar. Maar naarmate de leeftijd stijgt, wordt het gebied waarbinnen scherp gezien kan worden kleiner. In de praktijk betekent dat, dat van het leeswerk af of naar je beeldscherm toe bewegen. Een goede oplossing is dan een multifocale computerbril met meerdere sterkten voor verschillende afstanden.

Multifocale brillenglazen en beeldschermglazen

De multifocale bril is een bril die gemaakt wordt voor gebruik bij dagelijkse omstandigheden en een goede oplossing is met het accent op lezen en op afstand kijken zoals bij autorijden. Tussen de vertesterkte en de leessterkte bevindt zich een smal overgangsgebied waarin de juiste sterkte voor het beeldscherm zit. Door dit glasontwerp zal een medewerker met een multifocaal glas dus wel het scherm scherp kunnen zien, maar zal het hoofd vaak wat op moeten tillen om precies door dit overgangsgebied te kijken. Bij langdurig werk in deze houding kunnen nek en schouderklachten ontstaan.

Bij computerbrillen ligt het accent niet op de vertesterkte maar is ingesteld op de tussensterkte en leessterkte. Op die manier kan je medewerker zonder te zoeken naar het juiste scherptegebied met een natuurlijke houding door een groot deel van het glas het beeldscherm scherp zien. En hetzelfde geldt voor het leeswerk en toetsenbord. Een mutlifocale beeldschermbril is dus echt gemaakt voor de werkplek en is niet geschikt om in het verkeer te gebruiken.
Binnen ons multifocale WorkSpex assortiment hebben we 3 varianten opgenomen Close, Screen en Space, alle drie met hun eigen specifieke toepassingsgebieden

Lees

Standaard Leesbril

Multi

Standaard Multifocaal

Workstyle

WorkSpex

WorkSpex Close
Perfect voor specialistisch werk waarbij je medewerker een zo breed mogelijk gezichtsveld bij korte afstanden tot 1 meter zoekt. Ideaal bij statisch en langdurig werk achter de computer en zeer geschikt voor werk met meerdere beeldschermen.

WorkSpex Screen
Dit is de beste keuze voor beeldschermwerkers die meer diepte in de ruimte nodig hebben met scherp zicht tot 2 meter.

WorkSpex Space
Bijzonder geschikt voor meer dynamische activiteiten waarbij het zicht in een ruimte van leeswerk tot 6 meter altijd scherp is. Ideaal voor medewerkers die én veel tijd achter het beeldscherm én regelmatig vergaderen.

Voor elke werkafstand de juiste WorkSpex oplossing

close

WorkSpex Close

screen

WorkSpex Screen

Space

WorkSpex Space

Voordelen

Oogmeting en advies

Onze vakkundige opticiens hebben alle kennis in huis om samen met je medewerker aan de hand van de bestelbon de juiste computerbril samen te stellen. Bij het aanmaken van de bestelbon worden een aantal stappen doorlopen waarmee de computerbril voor je medewerkers wordt samengesteld. We begrijpen dat dit mogelijk erg technisch is en extra vragen oproept. We staan graag voor je klaar om te helpen bij het invullen van de eerste bestelformulieren.

Bekijk onze prijzen

Advies nodig?

Neem vrijblijvend contact op met
een van onze specialisten.

telefoon +31 85 200 6448

Klant worden